daging itik berempah, bos belanja :-)

itik. tak pernah terbayang dapat makan itik.. hehe, semalam boss beli 1 pkt itik yang dah siap marinade dan bagi kami makan.. 


  

rupanya agak gelap, coz ayam ni dah siap diperap dan difrozen kan, consumer hanya perlu panaskan dalam microwave/ oven selama 5-6 minit.. sangat mudah dan senang~

rasa produk ni, agak manis, untuk mereka yang tak suka manis.. emm, korang mesti tak suka sangat produk ni~ but me, agak enjoy makan itik ni.. haha, 1st time makan, tak sangka daging itik sesedap ini.. rugi kalau tak cuba.. dagingnya sedikit kemerah-merahan, maybe cause by ramuan marination!

mula-mula, me macam tak mau rasa, ye lah.. tak berani pulak nak makan.. tapi bila fikir2, baru2 ni me ada cuba makan lidah lembu (which lagi scary nak makan!) so me beranikan diri nak cuba.. hehe, tak sia2, memang sedap~

tq kepada boss yang belanja makan itik ni, sila belanja lagi.. hehehe :-)

2 comment:

HAZ_SHAMEER said...

weh cubalah pulak makan itik stew hehehe

asilahkassim said...

ok shameer belanja

Powered by Blogger.