ajar tuisyen? boleh ke?


me telah di approach personally oleh seorang kawan, untuk ajar anak dia tuisyen.. hmm? masalahnya:
a) boleh ke me mengajar tuisyen? tak pernah dibuat nih!
b) me tak cukup skill nak handle budak2 ni
c) faham ke kalau me ajar?

haha.. tanggapan negatif, membantutkan usaha.. subjek matematik and english, darjah 5 je.. sound macam kacang je kan, but inexperience orang nak buat tuisyen ni, haruslah berasa gusar sedikit~ sudah lama, meninggalkan zaman sekolah rendah itu, berbelas2 tahun, ok?

opportunity ni bagus kan, so should grab! huhu~ boleh la me test, sama ada me ni berbakat jadi cikgu ke tak :-) kalau ok, boleh apply jadi cikgu (hmm, tak mungkin~)

subjek darjah 5? sekarang ni silibus dah mantap, silap hari bulan me pulak yang blur, maka kena study and cari bahan.. haish~ 

to do list:
1) confirm ngan kawan-agree DONE 4/1
2) confirm berapa kali class- katanya 3x per week DONE 4/1
3) confirm subjek- math and english DONE 4/1
4) cari buku2 latihan darjah 5; math n english
5) cari alat bantu mengajar
6) motivasi diri; cari buku ini 
7) sediakan tempat belajar yang sesuai

lagi? ok, me akan update apa2 yang patut!

0 comment:

Powered by Blogger.