to do: bread pudding+vanilla sauce!



hmm, dah lama me tercari2 recipe bread butter pudding ni.. sape suka makan? the texture and taste of bread butter pudding, sangat lembut dan yummy, ditambah pulak dengan vanilla sauce yang marvellous.. uiks,lazat~ so, our weekend project ialah... bread butter pudding with vanilla sauce!

 

this will be my 1st experiment on the recipe. tak tau la jadi ke tak :-), fyi, bread pudding recipe is originally from kiena's blog, tapi dah wat sedikit changes memandangkan whipping cream ada 250ml je. the vanilla sauce recipe me cari kat internet.. huhu~

method that i'll be use is bake, temperature 170 deg, tapi kiena kata kena water bath.. apa tu ek? hmm..~

wait for the result and details of the recipe, will u?

3 comment:

Liyana said...

selamat mencuba..pasni leh tunjuk ye the result

||kiena|| said...

syg ku asie,..
hehehe water bath tuh mcm kukus,.. letak 1 bekas loyang berisi air kt tray bwh supaya bile bread pudding tuh masak die x kering~

asilahkassim said...

liyana: hehe.. will do!

kiena: thanx sygku kiena~

Powered by Blogger.