sila bantu memahami gambar ini?


mengikut pandangan kamu2 yang bijak pandai, adakah gambar ini, jelas2 menunjukkan monyet dan ayam betina ni bercinta? aish.. heran betul..~ part mana eh agaknya? (sumber gambar dari online news paper,lorr~) ok, mari kita membuat penilaian terhadap gambar ini.. for me, gambar ini mempunyai banyak maksud, mari kita berdiskusi bersama2.. sila bantu ye, me memahami gambar ini? huhu~

(penafian: ini pendapat peribadi, tiada kaitan dengan yang hidup atau yang mati) 

yang me nampak....~

tersurat: haiwan pun tahu hargai haiwan lain, yang jelas2 ada kaler yang berbeza, bulu berbeza dan bahasa haiwan yang berbeza.. 
tersirat: manusia? hmm, kalau tak sama darjat, status dan level, jangan harap la nak berdiri sama tinggi, duduk sama rendah..

tersurat: hidup melengkapi antara satu sama lain
tersirat: walaupun kita adalah orang yang berbeza, tapi kita masih memerlukan satu sama lain, yup~ all for one.. one for all!

tersurat: cinta adalah universal
tersirat: haha, part ni komen lah sendiri.. (blank secara tiba-tiba)

lagi apa hah? iskh.. sebenarnya sayu gak me layan gambar ni, tengok aje lah renungan mata 2 makhluk tuhan ni, macam menceritakan segala2 nya.. ada mesej yang cuba disampaikan.. tapi apa ye?

hmm~ betulkah, hidup kita ni saling melengkapi, melindungi dan menghargai satu sama lain? tapi kenapa ada cinta yang pergi jauh...?

apakah?

0 comment:

Powered by Blogger.