saujana mata memandang


 
sawah padi.. sekarang dah nak musim menuai.. warna pun dah kekuningan, padi pun dah ikut resmi-nya "makin tunduk, makin berisi" huhu~ ini adalah salah satu view yang me suka kat sekinchan ni.. rasa tenang je, nasib baik bukan petak sawah sendiri, kalau tak mesti dah berlari2 anak kat bendang tuh!
 
sekinchan terkenal ngan hasil pengeluaran padi yang tinggi kat malaysia ni.. mungkin kah kerana baka padinya atau pesawah yang rajin atau jabatan pertanian yang concern? hmm~ pikirlah sendiri?!
 
wei! bila nak ada dslr ni, tak sabar mau capture "zaman kekuningan padi".. hmm~ lepas time menuai ni, ada lagi view yang menarik.. tunggu je lah post yang mendatang, okie :-)
 

"ketenangan"

0 comment:

Powered by Blogger.