dah takde perbezaan~

dulu
masa time keja kfc, me macam berserah je, time public holiday keja.. ye lah nak wat camne dah kfc tu 365 hari bukak kan.. tapi ada cuti ganti, makanya, cuti tahunan jadi bertambah2.. haish.. zaman indah tapi .....(tak mau abiskan ayat ini)

sekarang
hmm, keja ofis hour, tapi memanjang cuti umum kena keja.. mungkin kena penangan ayam gak? agaknya memang orang kita ni suka makan ayam.. maka bila permintaan tinggi, production banyak, tanpa objection, kena keja.. hmm, bukankah itu tanda2 positif? (dengan harapan bonus berganda.. huhu)

gembira?
tak gembira?
redha?
tak redha?
ikhlas?
tak ikhlas? 

ok~muhasabah diri.. mungkin ada orang yang nasib dia lebih tak best dari kita.. uhuk: mari sedapkan hati sendiri. sekian :-) 

p/s: kena keja pada tarikh ini --> 010110 


0 comment:

Powered by Blogger.