sudoku vs ken ken ?


sudoku
siapa suka main sudoku? hehehe :-) me adalah salah seorang fan sudoku.. selalu buat kalau ada masa lapang, tapi tu lah sudoku ni kalau hati tak tenang, kepala kusut, susah gak nak siapkan.. hehe (alasan).. tapi sudoku bagus untuk latihan minda.. macam bos pernah kata, sudoku ajar kita lihat penyelesaian satu masalah dari pelbagai sudut.. hmm? betul apa bos cakap kan?? hahaha :-)


ken ken
sebenarnya ni kali pertama me dengar ken ken, tak tau apa.. mana me jumpa? hehe, me baca reader's digest dec 09, selak punya selak me jumpa pasal ken ken ni. so me get excited nak tau, ape benda nye ken ken ni, nampak cam lebih susah dari sudoku.. hahaha.. should try ni kan?? 

so ni antara game2 latihan minda.. lain2 macam cross puzzle.. etc, bagusnya kalau kita dapat dedahkan latihan minda ni pada student2 kat kindergarten,primary school.. ye lah dari main play station, batu seremban, polis sentri (etc) kita bagi option lain.. hmm, kita kan generasi hebat? 

2 comment:

M_Lex said...

btl3x.
sudoku bgus untuk minda.
huhu~

asilahkassim said...

yeay! ada geng
hehehehe :-)

Powered by Blogger.