should try ken ken guys!


wow! the world most entertaining puzzle!!

semalam me ada post tentang sudoku vs ken ken, kan? hari ni me cari-cari lagi info tentang ken ken nih.. sedikit pengenalan mengenai ken ken, ia diasaskan dan diperkenalkan oleh seorang cikgu matematik jepun, namanya tetsuya miyamato pada tahun 2004, dan sehingga ke hari ini ken ken dah tersebar dengan pesat dalam pelbagai bentuk penerbitan (buku & news paper)

me? baru saje tau pasal ken ken, that's why me so-so excited!! hahaha, me adalah fan sudoku, so ken ken adalah benda baru yang nak di explore.. seperti yang me ada tulis, dalam post lepas, sudoku & ken ken adalah antara latihan minda yang baik.. maka, tak rugi mencuba tau?

untuk maklumat lebih lanjut sila lah ke website ken ken, kat sana ada free ken ken puzzle to download, ada ajar camne nak selesaikan ken ken dan banyak lagi..  

me? haha, sudah beli 1 buku ken ken, volume 1 kat mph online. tak sabar mau tunggu buku itu sampai.. happy ken ken ya!!

p/s: m_lex, jom try ken-ken :-)

0 comment:

Powered by Blogger.