peribahasa melayu~

me was blog walk kat kawan2 yang drop by and say hi kat shout box (thanks anyway~).. jalan2, me jumpa blog adik ni yang me rasa quite impressive! hmm, good job, adik keep it up!! kalau bukan kita yang memperjuangkan bahasa melayu, siapa lagi kan??

me terhenti di satu peribahasa, well, kena admit tak pernah dengar peribahasa ni.. nasib baik ada adik ni.. hehe :-)

"ada laut, ada perampok" 

maksudnya: tiap-tiap suatu itu ada pasangannya :-)

wah, at last ada gak jawapan yang sesuai untuk soalan "kenapa sampai sekarang tak kawin2 lagi2?" hahaha~ i like :-)

2 comment:

cheqna said...

perampok???

cheqna ingatkan perompak..

hehehehe

nway salam ziarah =)

asilahkassim said...

hehe cheqna

sy pun baru tau peribahasa tu

heheh :-)

Powered by Blogger.