menjejakkan kaki di ipv!

catatan aktiviti 1st week of november 2009!

ini adalah minggu "ketegangan mental".. hehehe, sebab dah lama tak masuk kuliah ni kan.. so cam kena asah2 sikit skill duduk didalam bilik kuliah :-) anyway, kali ni me mahu cerita pasal venue kursus yang me pergi.. IPV a.k.a. Institut Pengurusan Veterinar Cheras, Kajang

IPV di miliki sepenuhnya oleh Department of Veterinary Services (DVS), oleh kerana kursus ni adalah kerjasama DVS and Quantum maka me telah request untuk menginap di IPV.. dengan charge rm50 per head/malam

view disini agak cantik, green dan sangat sunyi sepi :-) surprisingly, none of participant di offer untuk menginap di IPV, except me.. (hmm, not that special, ok) 

malam pertama di IPV: hah, sangat ngeri ok, takde rakan sebilik, mahupun rakan seblok, IPV sunyi sepi.. hmm scary :-( tapi oleh kerana takde pilihan me terpaksa bermalam gak kat IPV..  perasaan? haha, serius takut.. dah lah safety dan security macam tak terjamin kan.. tapi malam itu berlalu dengan baik tanpa apa2 perkara pelik :-)

malam kedua&ketiga: me menginap di hotel nonet.. hahaha, tak sanggup nak bermalam lagi kat IPV sorang2!!

walaupun me di assure oleh pakcik guard, takde "apa2" kat IPV, tapi me "normal" okie, ada ke nak suruh bermalam kat blok tu sorang2. plus takde kedai makan pun dalam tu.. uiks~ kesian tau!

anyway, the best part ialah, me tak payah bayar kos penginapan yang semalam tu.. cik yang jaga asrama kat IPV tu kesian, hehehe.. emm kalaulah takde salah paham kat management IPV mesti tak jadi keadaan kelam kabut macam ni..

apapun, sesi bermalam di IPV dah tammmat~ lega! thanks kepada akak2 cleaner yang baik hati dan cik yang jaga asrama.. kamu2 memang best :-) 
 

0 comment:

Powered by Blogger.