biskut omputih tapi selera kita

hari minggu, haruslah ada project kan? hehehe.. so this week, me try satu biskut omputih, sila lawat website ni (untuk terpegun dan lapar).. oleh kerana ini trial mode, maka me buat 1/2 batch.. ye lah kang tak menjadi sape lak nak membahamnya?

kalau ikut resepi ni memang menjadi cantik biskutnya.. tapi bila me buat, hehehe, tak comel lansung, nasib baik la rasa dia boleh lah layan.. satu yang peliknya adunan biskut ni, soft semacam walaupun da letak dalam peti sejuk selama 2 jam.. nak terap pun susah tau.. kena lah me guna acuan potong2 tu..~

 
 adunan yang sangat soft

perancangan nya nak buat royal icing (meringue- tak tau eja betul ke tak?) nak letak atas biskut, ala2 biskut mama carrie, tapi comot semacam plak.. maka me deco je la ngan colour sprinkles, abes citer~

tapi biskut omputih ni, mak aii, manis betul, terkejut me makan.. tak tau lah salah portion ke apa? plus, dia nye kerapuhan tu berbeza la dari biskut2 raya yang kita selalu buat.. kira bila makan tu.. terasa cam rangupnya biskut ni~

next time kalau me buat lagi, mesti kena kurangkan gula.. takut me kena diabetes nanti.. hehe :-)
  

 before  

after 
  
hasilnya: walaupun tak seperti sepatutnya :-)

0 comment:

Powered by Blogger.