bila nak boring makan brownies ni?

brownies? boleh boring ke kalau makan selalu? hehehe :-) semalam me ada jumpa satu info, katanya kalau nak buat brownies yang sedap, tak payah guna baking powder & soda bikarbonat.. pastu info tu kata.. untuk kurangkan gelembung udara dalam tekstur kek, kurangkan guna mixer, maksudnya kena beat guna tangan je lah.. so, me try la tips ni.. hasilnya~ jeng2 :0

nampak lazat kah?

in pieces :-)
hmm, untuk me yang selalu guna mixer ni, beat guna tangan macam tak cukup power je.. hehehe :-), adunan pun nampak cam pekat dan tak soft.. hmm, hasilnya jadi lah brownies marble tu hah~ tekstur dia ok, tapi still ada bubble air.. tapi me tak berani plak nak remove kan soda bikarbonat & baking powder.. later lah me try! so, inilah kek sempena hari yang best ni.. hahaha :-)

0 comment:

Powered by Blogger.