mari ber "eksperimen"!

yeay! a great sunday for a baking project! an experiment day..! huhu~
hari ni me mahu experiment crust untuk tart.. yup, me ada beberapa resepi crust tart, tapi me prefer to combine2 the recipe. barulah adil kan? hehehe~ 

 

untuk experiment hari ni, me guna recipe Pastri C. hmm, butter sold out plak kat kedai hari ni, so kita guna planta aje lah.. lain2 bahan, sangat mudah didapati di kedai2 runcit berdekatan..

untuk Pastri C, me telah buat 2 adunan. so inilah main objective experiment kita: nak tengok perbezaan antara tepung gandum dan tepung super fine.. 

 

ok, nanti me update perkembangan seterusnya.. nak tengok dough yang tengah chill (2 jam) dalam peti ais tuh.. 

0 comment:

Powered by Blogger.