Diari Datin

hik3
petang ni, me memang telah sampai satu fasa amat boring, maka me telah cari2 citer kat you tube ni. hah, tau citer apa yang me dapat? "Datin Diaries", citer tv3, dah lama citer ni. masa dia tengah tayang kat tv me tak pernah tengok pun..

sehingga waktu post ni ditulis, me baru tengok episod 9.. hah, serius, bagi me citer ni biasa2 je la, untuk ringan2 kan kepala, boleh lah layan.. citer2 datin kan.. mana la me biasa huhuhu..

yang penting moral of the story:

1. anak - walaupun kita dah besar, tak semestinya kita ada hak nak tinggikan suara atau abandon mak kita. ye la, walaupun dia busy, tapi deep in her heart, anak2 tetap yang utama, ok?
2. suami - huh, bila me tengok citer ni, rasa macam suami2 dalam citer ni tak ada responsibility lansung. please la encik suami, main kayu 3 berani, tapi bila kena soal siasat, gagap pulak, huh.. (emo pulak..)
3. bapak - hal anak2, adalah tanggunjawab mak & ayah, dan tak sepatutnya dibebankan pada mak je. huhu.. kesian tau dalam citer ni, dah la anak2 buat hal, mak sedih2, bapak berfoya2.. benci betul.. (emo lagi)
4. poligami - adus kalau tak mampu, tak boleh handle, sila jauhkan diri dari poligami.. eiiii~
5. wife - pertahankan hak anda.. (chaiyok!!)
6. emak - be strong!!
7. lawyer - owh please la mr lawyer, tak boleh dipercayai!! sweet word, huh, suka amik kesempatan!! 

adus banyak la nak komen pasal citer ni, tapi dah me asik skip je.. maka tak banyak la komen yang boleh dibuat..hehehe :-)

0 comment:

Powered by Blogger.