me & food?

blog yang sedap ialah blog yang banyak gambar makanan!! 
post ini di dedikasi khas untuk murni & maslina, both of u kan fan my mom karipap.. hehe.. semalam emak dapat tempahan buat karipap ni. well secara automatik teringat kat korang berdua.. miss those times kan. murni dia tak suka makan karipap dengan inti, so kalau dia nak makan karipap dia akan request karipap tanpa inti.. hehehe.. maslina, bila kitaorang jumpa balik, antara soalan yang dia tanya ialah adakah my mak buat karipap lagi sekarang? huhu~ korang berdua ni.so post ni khas untuk korang.. me ada bagitau mak yang murni & maslina ni selalu tanya pasal karipap dia. and korang tau apa mak cakap.. "apa kata kita buat frozen karipap, pos kat diaorang, pastu biar diaorang goreng sendiri.." uhh.. banyak nya kerja kan murni & maslina, korang pergi je lah beli kat kedai. hahaha..~

in a group

n being single
okie.. so ini pula ialah "mini ambeng" (sila baca dengan nada jawa, ok). apa itu? ini adalah nasi complete set. mau tau kenapa? lihat saje lah kemeriahan mini ambeng ni. ada nasi, serunding, mee, sambal goreng and ayam. sedap? wah mesti lah sedap.. finger licking good tau.. selalunya orang jawa yang terkenal dengan nasi ambeng ni. kalau ada kenduri mesti ada. sekarang ni nak cari ambeng dekat pasar pun boleh jumpa. heheh..~ so jika ada kesempatan, sila lah merasai kesedapan nasi ambeng..!! 

0 comment:

Powered by Blogger.