Life Is Sharing


................................. life is sharing?
hmm.. ages tak update scrap note. tidak ada masa senggang kah? huhu~ lately, memang busy. yup it's always about "work mode". audit. meeting. corrective action. arahan. suruhan. tanggung jawab. petang tadi my boss tiba2 mengungkap ayat ini.. "life is sharing"~ walaupun dia mungkin mengungkap secara tidak sengaja, tapi ayat itu memberi kesan sehingga membawa me menulis di sini. hahaha. thanks mr boss.. kadang2 kita selalu terlupa yang kita sentiasa "sharing". material, ilmu, masa, perasaan, nilai, minat, passion dan macam2 lah. tapi kenapa ada orang yang selalu terlupa, sehingga jadi begitu pentingkan diri sendiri? kesian betul dengan orang "golongan" ni. ada tengok iklan 1 malaysia kah? ye yang pasal seorang little girl (indian) yang jatuh sakit dan memerlukan darah jenis AB-? semua rakyat malaysia willing untuk bantu selamatkan little girl ni, sehingga dia sembuh dan mampu tersenyum. emm, murni kan? tapi realitikah? life is sharing, make it reality...

0 comment:

Powered by Blogger.