Project: Marble Cheese Brownies

hmm.. dah lama rasanya tak baking. yup semenjak me rasa berat badan semakin bertambah. hehehe. tapi weekend ni telah rajinkan diri untuk bake.. ini semua kerana telur free dari kilang.. (thanks kepada kak nor amik kan telur nih). so project kali ini adalah "marble cheese brownies (mcb)". ini kali pertama me bake mcb, resepi pun amik dari internet. tak tau lah menjadi ke tidak. kalau jadi esok boleh bawak ke kilang.. hmm :-) operasi bermula sekitar 5.30pm, itu pun setelah penat balik dari sg besar beli cream cheese. ye ini dia cream cheese. pastikan halal ok? hehehe.


aktiviti membancuh berjalan baik seperti dalam resepi (tak tau sape punya) and akhirnya, tibalah masanya untuk bake. sila layan ajelah gambar2 dibawah ni.. hehe~



gambar2 diatas adalah pict sebelum masak.. nak tau rupanya selepas masak? tadaa.. sila jangan terliur ok? 



yeay! percubaan pertama tidak mengecewakan. however resepi ni nak kena touch up sket. nanti lah bila rajin2 me r&d sket.. mau resepi? hehe.. next post, ok?

0 comment:

Powered by Blogger.