Part 7: Sambil Menyelam, Minum Air Masin

27/6/09, Sabtu, 10.30am
mari snorkeling! walaupun masih ada sisa mengantuk, tapi aktiviti hari ni mesti diteruskan. for me, ini bukanlah kali pertama snorkeling, tapi rasa excited tu memang ada. kawan2 lain, rata2 ni 1st time diaorang snorkeling.. emm, kami tak tahu berenang! heheh.. 

memang maintain ceria
abang boatman, telah membahagikan sesi snorkeling kepada beberapa point iaitu: coral point, turtle point, fish point and shark point. coral point adalah area pertama kami snorkeling. serius laut dalam. seriau dibuatnya. oleh kerana kami tak tahu berenang, abang boatman dah standby pelampung untuk kami. haha.. 1st time rasa takut jugak. tertelan2 air masin dibuatnya.. tapi coral dia memang cantik, tak pernah tengok coral macam ni.. emm~ 

ke turtle point
area kedua adalah turtle point. abang boatman kata kalau bertuah dapat la tengok penyu.. emm, agak lama mencari2 penyu di dasar laut, akhirnya abang boatman bagi signal untuk kami terjun dalam air. memang bertuah! dapat tengok penyu secara live. tapi penyu bergerak sangat laju dalam air, dapat tengok sekilas aje.. tapi cukup membuatkan me hepi.. :-)

fish point adalah area yang paling best sekali! ikan warna warni. ada nemo, bawal, kerapu and macam2.. lihat saje lah aksi2 dalam air ni.. ikan pun sangat mesra alam.. seronok dapat makan roti.

lihat.. itu kami~
ikan yang mesra alam
last area ialah shark point. masa sampai point ni, takde sape mahu terjun. takut jumpa shark.hehehe. tapi setelah berjalan2 dalam air, seekor shark pun tak jumpa. huh~ selamat. so aktiviti snorkeling berakhir dalam 12pm. memang penat mengepak dan telan air masin. tapi kami semua enjoy. tak sabar mahu balik bilik! mahu berehat2.. thanks abang boatman. jasamu di kenang.. kamu memang sporting!!

1 comment:

Anonymous said...

[url=http://sopriventontes.net/][img]http://sopriventontes.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]filemaker pro 10 templates, [url=http://sopriventontes.net/]adobe develops computer software products[/url]
[url=http://tonoviergates.net/]cheap software world[/url] media composer software academic adobe acrobat 9 pro extended serial key
buy game software [url=http://tonoviergates.net/]autocad 2005 activation codes[/url] adobe software student
[url=http://tonoviergates.net/]microsoft software license[/url] download adobe photoshop cs4 extended
[url=http://sopriventontes.net/]microsoft office professional 2003 product key[/url] live stock price software
acdsee free [url=http://sopriventontes.net/]kaspersky internet security 2009 and mcafee siteadvisor[/url][/b]

Powered by Blogger.