Tak Mungkin Kerna Sayang

Lirik Lagu Tak Mungkin Kerna Sayang - Alyah 

Setiba di persimpangan,
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu

Tidak senada irama dan lagu



Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh

Yang hilang berganti


Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui

Ada ketika di minda kau menjelma kembali


Sekali sekala ada
Ada rindu yang datang tiba2
Tak mungkin kerana sayang

Cuma terganggu oleh perasaan



Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh

Yang hilang berganti


emm.. lagu ni baru nak dihayati hari ni.. why? why? pagi ni, seorang kawan kata lagu ni telah di dedikasi khas dari seseorang ke seseorang. maka hati pun tertanya-tanya (???) apakah maksud tersirat.. balik keja terus aje google lirik+lagu+video clip dia~ part yang paling disukai ialah:
"Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu

Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali

Sekali sekala ada
Ada rindu yang datang tiba2
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan"


okie, tak peduli nak kata jiwang atau tangkap leleh sekalipun, part ni memang paling terkesan bila lagu ni di hayati betul2.. kenapa? hahaha~ teringat perangai buruk pentingkan diri sendiri: suka2 nak sakitkan hati orang: suka2 mau hai-hai, bye-bye:sorry-no commitment:etc: (harap-harap dah dimaafkan, hehehe)

persepsi masyarakat: apabila seorang 'cik' semakin bertambah umur, tapi tak kawin2 lagi, dengan sewenang2 nya mereka di label sebagai andar2~ me secara personally memang tak suka dengan word ni,ok. hahaha~ tapi kenapa? salah ke kalau tak kawin? hmm.. setiap orang ada masalah atau pendirian yang berbeza-beza. mungkin terlalu harap dekat seseorang, tapi harapan tu sia2. tapi bukan sampai desperate. cuma jodoh takde. atau memang malas mau pikir hal kawin2 ni. ye lah, mungkin ada bad experience dalam family sendiri ke, kawan terdekat ke? trauma ngan lelaki ke? huhuhu.. maklumlah, pengalaman sekeliling mengajar untuk lebih berhati2. tapi kenapa orang berfikir yang bukan2..? tak tau ke title andar2 tu terlalu berat tekanan nya!!! suka hati mau label2 orang! cinta bersifat universal. kadang2 jatuh di tempat yang salah. tu realiti. cuba di elak, tapi semakin dekat. salah siapa?
walau apa pun:
Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh

Yang hilang berganti"

ada apa dengan cinta? buat penat aje jika layan perasaan secara berlebihan.. hidup kena happy :-), sayangi diri sendiri baru fikir orang lain kan? (kata-kata tanpa perasaan) layan aje lah~
 

0 comment:

Powered by Blogger.