congratulations to eza n jamal~


tahniah..tahniah..tahniah..
selamat pengantin baru untuk kamu~ eza and jamal
semoga berbahagia kekal ke akhirnya


aku perlu merekodkan catatan perjalanan ku pada hari sabtu 30/5/09. ye hari tu aku sampai lambat ke wedding eza.. so kalau eza tertanya-tanya kenapa.. sila lihat catatan perjalanan ku.. ehehehe.. hari ku bermula agak awal.. seawal 6.45 am..ok?!
9.30-11.00am menunggu is bersiap2 and amik ku di kfc
(sila wondering kenapa lama sangat..)
apabila ku sudah sampai di klang, yup..is belum bangun lagi.. maka kena la tunggu dia bersiap2.. ye memang dia bersiap agak lama dan ditambah dengan jammed kat klang pagi tu.. tapi takpe.. aku menunggu dengan sabarnya di kfc~ sambil makan breakfast kfc.. sedap sekali..nyum..nyum
11.00 am - 1.00pm yup tersangkut kat Jusco: is kata "aku belum beli present kawin, so mari kita g present kawin eza" [hari itu Jusco agak busy, maklumlah musim kawin, ramai yang nak beli barang letrik sebagai hadiah kawin.. dan lebih memburukkan keadaan pekerja dia tak cukup dan banyak customer dah start marah2 sebab takde sesiapa mahu serve.. aku n is? kitaorang pun agak panas hati ngan customer service mereka ni.. tapi bersabar je lah..]
1.00 - 2.30pm ok bertolak ke lenggeng.. haha.. kami sesat ok? 
2.30 selamat sampai..makan..jumpa eza n jamal.. 
4.00-5.30pm bertolak balik dan sampai kat klang semula. okie tq is!!
5.30 - 6.30pm tak sempat mau balik hometown so tumpang umah anis kat dato harun
 

tidak di nafikan sangat penat.. tapi seronok juga.. dapat tengok eza n jamal kawin.. memang cantik kamu berdua.. hehehe.. sorry aku sampai sangat lambat.. tapi takpe masih dapat tengok korang bergambar sakan.. ehehehe..



aku harap dapat stay lama.. tapi apakan daya aku tumpang is.. so balik awal lah.. anyway eza n jamal, korang dah pun selamat jadi suami isteri (wah..wah...) aku wish korang bahagia selalu, kekal hingga akhirnya, cepat2 tambah generasi.. good luck!!
~CONGRATULATIONS TO EZA N JAMAL~

Jumaat Itu~

hari ini hari jumaat@ 29 may 2009

seronoknya sebab aku cuti.. hehehe. walaupun bukan senang mau cuti tapi cuti aje lah.. free mind, run away from work, production and quality issue... owh!!!

i'm so so sorry dear, cannot make it today. walaubagaimanapun aku doakan semoga kamu bahagia ke akhir hayat, gembira dan bertahan.. selamat ke fasa baru, harap tak hilang kamu terus..
(me happy for u, tapi sedey juga..)

walahwei.. seronok nye dapat kacau orang2 yang keja time kita cuti.. kesian korang, tak concentrate buat keja.. thanx ya!! u'll cheerish my day.. serius tau.. kui3!!
[fazek]+[nasul]+[ira]+[nonet]+{wak}+{apitt}= frens remains!!
-kita menghargai persahabatan, tanpa sahabat kita tak kenal diri kita-

jumaat ini.. sakit gigi.. nak jumpa dentist pun terasa malas.. next friday bole?

terima kasih tuhan, kerana jumaat ini aku masih disini, menghargai hidup, menghargai kasih sayang dan menghargai segala-galanya. mungkin tak dapat terluah dengan kata2 atau perbuatan.. tapi kuat dalam hati dan ingatan!

[i do]

Aku dan 5S~

sila jangan gelak.. (ye terutama kamu, yang aku larang buka blog ni..hehehe) aku mencari2 topic yang berbaur tidak jiwang (ada ke post yang jiwang..emm??), topik yang tidak bercerita tentang hobi n minatku, topik yang lebih general.. (buat susah2 aje..). jadi aku memilih tajuk ini.. "5S".

[poster]
ada apa dengan 5S? aku pun agak blur2 dengan topik ini.. tapi layan je lah.. aku telah diperkenalkan ngan konsep 5S ni di tempat kerja. walaupun implementation nye suam2 kuku, tapi aku fikir konsep ni boleh pergi lebih jauh dari tu.. apa tu 5S? "5S is a method for organizing a workplace, especially a shared workplace, and keeping it organized. It's sometimes referred to as a housekeeping methodology, however this characterization can be misleading, as workplace organization goes beyond housekeeping.The key targets of 5S are workplace morale, safety and efficiency" (aku pinjam ayat ni dari wiki,ok!). maka mengikut pemahaman aku, 5S ni sangat membantu terutamanya dalam hal2 housekeeping (bab yang aku paling SUKA..) dan dalam kehidupan kita hari2.. 5S adalah.. Seiri (Sisih), Seiton (Susun), Seiso (Sapu), Seiketsu (Seragam) dan Shitsuke (Sentiasa Amal).. mudah di fahami kan..kan..?? Dengan practise 5S masa kerja, kat rumah, masa lepak ngan kawan2.. maka secara tidak lansung menjadikan kita seorang yang ada positive value yang tinggi (emm apa yang aku merepek nih..), berdisplin dan sekaligus ada kualiti (hehehe..)

[5S versi bahasa-bahasa]
baru2 ni aku telah dijemput ke seminar hygiene (bunyi cam tak menarik..hehe). apa yang aku nak story bukan pasal seminar tuh tapi aktiviti 'baik' ku yang ada kaitan ngan 5S.. company ni memang agak bagus dalam 5S implementation. maka aku pun plan untuk curi idea kat company nih.. (walaubagaimanapun, perlu ditegaskan aktiviti ni adalah aktiviti bersama,ok)
dialog:
venue: ladies, company ABC
A: wei aku rasa idea ni bagus lah.. boleh implement ni kat plant (refer pada 5S poster dalam ladies)
N: okie gak.. jap aku snap pict (sambil sibuk amik pict, guna SE hp)
(both of us..masuk toilet..)
A: weh ko pikir tak apa aku pikir?
N: emm, aku pun pikir gak,tapi boleh ke?
A: ala masuk je la dalam beg ko..abes citer.. sok email aku k..
okie, apa yang both of us rompak dalam toilet bukan la apa pun, cuma a piece of paper (5S poster- yang sama both of us snap tadi.) cuma company ni bagus sangat sampai semua pintu toilet ada poster tu.. so rompak je la.. hehehe.. tak salah rasanya.. berkongsi-kongsi method (hehehe..). maka disini aku ingin mengambil kesempatan, say sorry kepada company ABC kerana plagiat idea tu..
okie la itu saje.. full stop

Lirik~Dan Sebenarnya by Yuna

Yuna-Dan Sebenarnya

oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku
oh

bila kamu sudah mau kawin....


to my dearest fren, sayang kamu..
kamu
bila kamu sudah mau kawin
terasa-rasa macam kehilangan..
hahaha.. apakah.. ye kamu akan diculik orang!
tapi takpe, sekurang2 nya bila aku tau
dia (penculik) itu boleh membuatkan kamu bahagia
aku rasa okey!
hmm.. macam baru semalam kita kenal.. 
ketawa, menangis, berlari, jatuh dan bangun
hari ini.. lagi beberapa hari kamu akan jadi milik dia
hehehe~
ye ini fasa baru dalam hidup kamu
bersedialah.. fizikal dan mental
fasa ni, pasti menjanjikan lebih banyak cabaran
bersabar dan jadi lebih dewasa
jangan suka merajuk dan makan hati
:)
semoga berbahagia
aku pasti akan sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kamu
berusahalah menjadi yang terbaik di antara yang terbaik
chaiyok!!
p/s: lepas kawin jangan lupa kat aku pulak.. hehehe :)

Melawat Kilang Telur

hari ini saya melawat kilang telur
apakah, kilang telur je..kenapa excited sangat??
emm.. bukan semua orang dapat peluang ini, maka sila jangan jealous
pasti korang familiar dengan brand nie??
Nutriplus.. Healthier, More Nutritious Egg
mesti korang juga tertanya2.. bagaimana, apa, bila.. dll
hahaha.. simpan je la soalan tu, tak rajin nak cerita kali ni :)
so layan gambar je la..

me n nani kat pintu masuk utama

me with the eggs!! posing skema

nani with eggs!! seronok tuh!!
apa2 pun memang seronok dapat lawat melawat ni
jauh perjalanan, luas pengalaman, betul tak?
untuk maklumat lebih lanjut mengenai Nutriplus egg
sila klik di sini!!
Enjoy life~

Terlanjur Cinta~

Terlanjur Cinta - Rossa feat Pasha 

"Waktu bergulir lambat merantai langkah perjalanan kita
Berjuta cerita terukir dalam menjadi sebuah dilema
Mengertikah engkau perasaanku tak terhapuskan

Malam menangis tetes embum membasahi mata hatiku
Mencoba bertahan diatas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam tak mudah untuk aku lepaskan

Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan tlah ku berikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku

Aku pun tak mengerti yang terjadi
Apa salah dan kurang ku padamu
Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta aku tetap cinta


Mencoba bertahan diatas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam tak mudah untuk aku lepaskan

Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan tlah ku berikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan
Kau pertanyakan cintaku

Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta
Karna sekali cinta aku tetap cinta"

 >> lagu ni takde kaitan pun ngan aku.. cuma malam2 yang hening n bosan ni aku terasa2 nak menghayati lagu ni.. hehehe<<

Release Tension~



selama 3 hari ni aku telah menghabiskan masa dengan YOUTUBE .. hehehe~ 
mengisi kekosongan jiwa (jiwa lah sangat..)
actually.. aku telah search beberapa film yang pernah dan belum pernah tengok
1. 30 Hari Mencari Cinta (emm??)
2. Ayat-Ayat Cinta (mau jadi Aisya..?)
3. Sepi (aku tidak sepi, don't worry..)
4. Gubra (aku gabra..)
5. Sepet (mataku tidak sepet)
6. Pensil (bagus bangat film ni)
Dalam banyak2 film ni, aku mahu congrats krew Pensil, cerita dia memang cerita air mata .. Banyak pengajaran tersurat dan tersirat .. 5 Star untuk main actor walaupun cacat dan selalu didera tapi ada semangat juang yang tinggi
Jadi di kesempatan ini, saya mahu ajak korang semua tengok dan menghayati "PENSIL" (apsal dah macam promo lak ni..)
"Siapa kata filem Malaysia tak bagus..?? Fikir semula..Ada bagusnya"

Jealous Pada Dia~


kadang2 saya jealous pada dia
1. bila lapar, mengiau n dapat makan sedap
(sudahlah memilih, mau makan ikan kembung fresh-rebus..huh)
2. bila kenyang.. cari tempat lepak dan tido
(selalu jadi mangsa katil di bilikku..penuh ngan bulu2 dia..huh)
3. bila tido, tak ingat dunia
(agaknya kalau bom meletup pun tak dengar..huhu)
4. paling di sayangi ayah
(huh..sungguh menyampah)
5. tidak boleh di buli
(jika dibuli nescaya mendapat padah.. adeii)
6. di anggap sangat special.. ye ke?
(kerana mata nya satu kaler biru, satu lagi kaler kuning, cungkil baru tau)
nasib baik ko kucing.. huh~
layan je la..

nothing~

i have nothing to post actually
but i have something to share
this is my strawberry sandal (sandal ke? selipar malas kot..hehehe??)
just bought it yesterday

still thinking.. should i bring it to office
tommorow?? huh~
(hmm tommorow is monday.. hopefully lovely monday..amin...)

seafood nite@Jeram


seafood nite~
thanks untuk organizer and special credit to boss yang belanja makan.. ehehe.. lepas ni boleh belanja makan lagi.. makan seafood di mana? Jeram,Selangor.. Aroma Ikan Bakar.. emm d food is delicious n yummy2..
 

we are a bit early on that day~ tak sabar2 mau makan..kan??!! sementara tunggu yang lain sampai.. ambil gambar dulu la.. ye suasana ditepi pantai.. sunset.. emm seronoknya!!

antara posing2 aku dan mereka~

dan akibat terlalu xcited lah jadi begini.. hehehe..

okie dah habis sesi bergambar, sekarang masa untuk makan...

Pesta Koko Malaysia


PESTA KOKO MALAYSIA
Announcement to Cocoa n Chocolate lovers!!!
Ye ada PESTA KOKO... event ni diadakan 4 tahun sekali je kat Malaysia.. So jangan lepaskan okie
Lately saya selalu juga jenguk2 blog home made chocolate and memang salute la.. Kamu (home made chocalate blogger) memang kreatif and yummy!!
Saya juga bercita2 mau g kelas buat coklat.. emm kat mana, bila belum la saya pikirkan.. Tapi apa yang saya tau, saya mesti pegi event KOKO nie~ (harap2 big boss saya kasi cuti sat ni.. ehehe)
OOOOOPPPPSSSS!!!
saya lupa mau bagitau details event..ya??
event: PESTA KOKO MALAYSIA
venue: BERJAYA TIME SQUARE
date: 8-12 MAY09
mari pergi beramai2..mari..mari..
Powered by Blogger.