limited edition

malam ini mood mengemas agak baik.. saje mau tengok2 khazanah yang ada tersimpan kemas dalam kotak dibawah katil nie ..hehe.. dulu2 masa keja kfc, banyak koleksi 'atuk' aku ada.. ni sebahagian khazanah yang masih ada.. 

ni adalah key chain pewter, eksklusif ngan gambar 'atuk'.. 

 

ni plak adalah promo badge

ni sudah pastilah koleksi tie pin and button badge
pen edisi khas
jam 'atuk'

kotak simpanan harta karun 'atuk'
seronok menyimpan benda2 ni kerana eksklusif kan.. bukan semua orang boleh dapat.. tapi kesian letaknya dalam kotak bawah katil.. hehehe..

inventori


dah lama aku tak check kotak novel ni.. dah berhabuk!! hehe.. malam ni terasa-rasa nak mengemas, nak update inventori novel ku.. emm, dah lama start kumpul novel2 ni since 2002, zaman U, cuma skarang ni dah slow sikit, takde masa nak baca.. huhu~
oleh kerana last week baru tambah 2 lagi novel, emm kena update ni inventori book.. cam dah lama tak update nih!!
maybe kena computerized kan data2 novel ni.. buat database? erk, dah lama aku pun da lupa camne nak wat.. sape mau ajar?

Mari Review Mikhail

MIKHAIL
oleh kerana aku memang fans RAM, maka aku rasa karya ini amatlah menarik dan sangat menguji otakku berfikir.. plot cerita yang thriller n saspen memang di jangka dalam buku ni.. dan seperti kebiasaannya, watak jahat bertukar menjadi baik dan sebaliknya. karya kali ni lebih berbaur jiwa2 dan saspen romantik kerana RAM banyak menumpukan watak gadis2 yang ada dalam cerita ni.. apapun Mikhail tetap best dan layan... so apa tunggu lagi, dapatkan segera.. hehehe~

Mikhail

Mikhail.. latest by RAM
Autograph RAM

we with Mikhail
dear readers, wait for Mikhail review.. heheh~

pesta buku antarabangsa09

wah nik aziz pun ada.. sain autograph tu
me n anis with RAM
me n emel at kaunter SPR
smile~

me n anis at book fair09
pesta buku antarabangsa adalah aktiviti tahunan yang wajib aku pergi.. hehe.. kenapa? masa ni la aku nak beli buku2/ novel dengan harga diskaun.. last week sempat juga ajak anis and emel jalan2 di pesta buku.. emm seronok tau..
sempat juga aku beli 2 novel:
1. Mikhail by RAM
2. Sungguh Aku Cinta by Anis Ayuni
sempat juga aku jumpa:
1. Ramlee Awang Murshid AKA ram
2. Anis Ayuni
3. Tok Guru Nik Aziz
weekend yang seronok dan membuat kaki ku lenguh.. hehe..

steamboat nite

anis n pose makan
opening..makan ice cream..yummy
me,emel n anis dah kekenyangan
yummy..yummy

smile before enter my stomach
a steamboat nite at subang
wowie..memang seronok sekali makan kat sini.. tq anis..hehe.. kekenyangan dibuatnya..
delicious tom yam.. n all the food..
maybe ada next visit.. lain kali..hehe

masjid kristal


Masjid kristal,terengganu
tragis nya..aku belum pun menjejakkan kaki kesini.. pict ini pun mak yang capture..
ye mungkin akan ke sini, semasa vacation ke perhentian june09 ni..
ye.. semoga jalan itu ada
"WHERE THERE IS A WILL,THERE IS A WAY"

Ayam Goreng!

week ni sangat la hectic nya.. sampai tertekan,menekan dan di tekan.. da lama tak update post.. busy sangat tu takde lah cuma takde apa yang menarik..hehe.. emm terasa-rasa nak makan ayam lak.. hehehe... ingat nak goreng koboi je.. tetiba teringat upin& ipin.. AYAM GORENG!!! ye plus ngan bakat terpendam ku sebagai ex pekerja kfc.. maka aku pun bercadang nak wat special coating untuk ayam yang aku pow.. jeng..jeng..jeng.. inilah hasilnya..



walah wing~


yummy..yummy.. rib n drumstick
la tak yah la mintak resepi kerana aku guna tepung segera je... ADABI, melazatkan, ADABI menyelerakan... hehehe.. itu je lah

wowie kek batik!!

last week ada farewell party untuk seorang QC dalam department aku.. ye makanan yang sedap2 and sangat mengenyangkan.. tapi kali ni aku nak citer pasal kek batik yang terhidang.. wallah.. i should say ni lah kek batik yang paling sedap aku pernah makan.. soft creamy texture and finger licking good!!

yup credit to my QC gak yang buat kek ni.. ni yang aku nak salin resepi..hahaha.. readers please enjoy the cake.. memang xcited time nampak kek ni.. tak sabar2 nak potong and masuk dalam mulut.. yummy!!



okie..selamat menjamu mata

Cik Penekan itu...milikku

Hari ini sudah dapat ku beli cik penekan tertekan ini... yea..yea.. apakah dia? inilah penekan yang digunakan dalam pembuatan kek lapis.. sebelum ni da 3 biji kek lapis aku buat..tapi tak guna pun penekan nie.. ahaks! abes tu aku guna pe?? ye menggunakan penekan burger itu.. ada lubang2 maka kurang cantiklah surface nya..
Tadaa..inilah dia penekan ynag aku maksudkan.. dengan penekan ini lapis2 kek lapis akan jadi lebih rata dan padat..

pandangan atas
pandangan bawah
nampaknya sudah tidak sabar2 aku nak menggunakan cik penekan ini.. bilakah hari yang terbaik untuk wat kek lapis?? mungkin masa week outing nanti.. yea..yea..
Powered by Blogger.