My 1st Layer Cake of the Year 2009

semalam saya belajar buat layer cake ngan emak.. emm agak remeh membuat kek ni.. patut la mahal sangat bila nak beli.. hehehe.. so ini lah hasil pertama saya.. nampaknya not bad nie.. agak cantik n sedap tau.. hahaha.. enjoy.. yup nice to see, nice to eat..







ye itu saje..hehehe :)

Apabila...

apabila...


kita teringat nak makan cheese cake, secret recipe jauh di mata... alangkah sedapnya jika dapat makan cheese cake sekarang.. terbayang2 kelazatan n keenakan cheese cake.. apa yang menariknya cheese cake? senang di buat dan sedap di makan.. emm.. me adalah penggemar cheese cake, selalu try resepi cheese cake and dah turunkan ilmu cheese cake pun kat my sweet fren..hahaha.. look forward to try another recipe.. cheese yang selalu me guna adalah Philadelphia kerana rasanya dan teksturnya yang superb.. so anyone yang nak cuba buat cheese cake jangan malu2 bagitau, me akan share resepi yang menjadi.. hahaha
apabila...

teringat2 member sorang yang tengah buat cupcake.. ye harap2 menjadi lah.. dia mintak resepi cupcake, tapi me bagi resepi tok guru.. btw me pun tak pernah try resepi tu.. emm, macam mana hasilnya ye? risau pulak kalau tak menjadi mesti dia salahkan resepi... hehehe
apabila...

teringat nak buat tart nenas.. alamak bahan pulak takde!! takpe la postpone nanti.. ada kawan mengusik.. "ko ni buat kuih+biskut+kek ni pra bisnes ke? ye la asik menjamu je?" emm.. tak pasti lagi.. kalau boleh apa salahnya.. pintu rezeki ada di mana2..


ok.. sampai ketemu lagi..
Powered by Blogger.